Βασίλειος Τενέντες

Αναπληρωτής Καθηγητής


Σύντομο Βιογραφικό

Bασικές σπουδές στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστήμιου Πειραιώς (2003), μεταπτυχιακές σπουδές και διδακτορικές σπουδές στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων 2007 και 2013 αντίστοιχα. Έχει εργασθεί ως Μεταδιδακτορικός Ερευνητής του Τμήματος Ηλεκτρονικής και Επιστήμης των Υπολογιστών του Πανεπιστημίου του Southampton του Ηνωμένου Βασιλείου (2014-2017). Το 2017-1018 υπήρξε μεταδιδακτορικός ερευνητής στην εταιρεία ARM Ltd στο Cambridge σε θέματα χαρακτηρισμού της αξιοπιστίας ισχύος και σήματος ενσωματωμένων συστημάτων σε ολοκληρωμένο. Tο 2018 εξελέγη Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος.

Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει περισσότερα από 44 άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια με αντικείμενο την ανάλυση και το σχεδιασμό αξιόπιστων και ελέγξιμων ψηφιακών συστημάτων, την ανάπτυξη μοντέλων σφαλμάτων, καθώς και τη σύνθεση πειραματικών ψηφιακών συστημάτων για την επαλήθευση των προτεινόμενων λύσεων (προσομοίωση, FPGA, ASIC).

Είναι μέλος της ΙΕΕΕ από το 2007 και του HiPEAC από το 2023.

 

 

 

 

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση
Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Τ. Θ. 1186
45110 Ιωάννινα
Τηλέφωνο:+30-26510-08918
FAX:+30-26510-08890
Γραφείο: B34

Academic Page

Σύμβουλος φοιτητή: οι φοιτητές που αναζητούν συμβουλευτική στήριξη στα πλαίσια του προγράμματος «σύμβουλος του φοιτητή» παρακαλώ να επικοινωνούν μαζί μου μέσω MS Teams για να κλείσουμε συνάντηση

 

Αναλυτικό Βιογραφικό

Μεταδιδακτορική Έρευνα
Κατά το διάστημα 06/2017-06/2018 βρέθηκε στην εταιρεία arm στο Cambridge ως μεταδιδακτορικός ερευνητής σε θέματα χαρακτηρισμού της αξιοπιστίας ισχύος και σήματος ενσωματωμένων συστημάτων σε ολοκληρωμένο.

Aπό το 2014 έως το 2018, υπήρξε Μεταδιδακτορικός Ερευνητής του Τμήματος Ηλεκτρονικής και Επιστήμης των Υπολογιστών του Πανεπιστημίου του Southampton του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου εκπόνησε έρευνα σε αξιόπιστα και ελέγξιμα ψηφιακά συστήματα υλικού. Από τον Σεπτέμβριο του 2016 έως το 2018, συμμετείχε στο ερευνητικό έργο PRiME (Power-efficient, Reliable, Many-core Embedded systems) εστιάζοντας σε ταυτόχρονη σχεδίαση αρχιτεκτονικών υλικού και λογισμικού, που στοχεύουν στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και στη βελτίωση της αξιοπιστίας πολυπύρηνων ανομοιογενών ενσωματωμένων ψηφιακών συστημάτων υλικού. Στο έργο συμμετείχαν ερευνητικές ομάδες τεσσάρων σημαντικών Βρετανικών Πανεπιστημίων (Imperial College, Πανεπιστήμιο του Manchester, Πανεπιστήμιο του Newcastle και Πανεπιστήμιο του Southampton) και πρωτοπόρες εταιρείες (ARM Ltd, Altera Intel, Microsoft Research, NXP, Imagination).

Διδακτορική Έρευνα
Το 2013, ανακηρύχτηκε αριστούχος Διδάκτωρ στην Πληροφορική από τη συνέλευση του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Στη διδακτορική διατριβή με τίτλο «Αρχιτεκτονικές Ενσωματωμένου Ελέγχου», η οποία εκπονήθηκε με υποτροφία του προγράμματος «Ηράκλειτος 2», αναλύθηκαν προβλήματα στην ελεγξιμότητα ψηφιακών συστημάτων υλικού, εστιάζοντας σε προβλήματα που προκύπτουν από τις σύγχρονες πρακτικές σχεδιασμού ψηφιακών συστημάτων υλικού, όπως είναι η συμπίεση των δεδομένων ελέγχου σε πολυπύρηνα συστήματα εντός ολοκληρωμένου κυκλώματος και η απόκρυψη αρχιτεκτονικού σχεδιασμού που προστατεύετε ως πνευματική ιδιοκτησία κατά τον έλεγχο του υλικού. Οι πρωτότυπες αρχιτεκτονικές ελέγχου ψηφιακών συστημάτων υλικού που προτάθηκαν αντιμετωπίζουν τα παραπάνω προβλήματα τόσο κατά τον κατασκευαστικό έλεγχο όσο και κατά τον έλεγχο των συσκευών στο πεδίο της εφαρμογής.

Το 2012, βρέθηκε στο Πανεπιστήμιο Duke της Βόρειας Καρολίνας των Ηνωμένων Πολιτειών, ύστερα από πρόσκληση του διακεκριμένου Καθηγητή Krishnendu Chakrabarty, για εκπόνηση έρευνας σε πιθανοθεωρητικά μοντέλα σφαλμάτων συνδυαστικών κυκλωμάτων.

Το 2010, η διδακτορική έρευνά του χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα «Ηράκλειτος 2», ύστερα από μια ιδιαιτέρως ανταγωνιστική διαδικασία αξιολόγησης από εξωτερική επιτροπή, καθώς μόλις περίπου 80 από τις περίπου 800 αιτήσεις στο πεδίο επιλέχθηκαν για χρηματοδότηση, αριθμός που αναλογεί σε ποσοστό επιτυχίας 10% επί του συνόλου των προτάσεων.

Εργασιακή Εμπειρία
Κατά το διάστημα 06/2017-06/2018 βρέθηκε στην εταιρεία arm στο Cambridge ως μεταδιδακτορικός ερευνητής σε θέματα χαρακτηρισμού της αξιοπιστίας ισχύος και σήματος ενσωματωμένων συστημάτων σε ολοκληρωμένο, όπου εργάστηκε στον χαρακτηρισμό της αξιοπιστίας της τελευταίας γενιάς arm επεξεργαστών.

Το Σεπτέμβριο του 2008, εργάστηκε στην εταιρεία Ελληνικά Ολοκληρωμένα Κυκλώματα (Helic SA, http://www.helic.com/), Corallia, στο Μαρούσι Αθηνών ως μηχανικός λογισμικού σε αυτοματοποιημένα συστήματα σχεδιασμού αρχιτεκτονικών υλικού για τη μείωση του κόστους σχεδιασμού αρχιτεκτονικών επεξεργασίας μεικτών σημάτων.

Τον Ιανουάριο του 2007, εγράστηκε ως μηχανικός λογισμικού ενσωματωμένων συστημάτων για εφαρμογές τηλεπικοινωνιών πραγματικού χρόνου, στην εταιρεία (τότε) Siemens Enterprise Communications  (τώρα Unify: Unified Communications) στην Κηφισιά Αθηνών, Ελλάδα.

Το 2002 εργάστηκε στο νεοσύστατο διαδικτυακό τμήμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης (ΕΡΤ), Λεωφόρος Μεσογείων, Αγία Παρασκευή, Αθήνα.