Ερευνητικά Προγράμματα

Πρόγραμμα Άρτεμις

Το Εργαστήριο συμμετέχει στο Πρόγραμμα Άρτεμις με τίτλο «Ασφαλής Διαχείριση Ιχνηλάτησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας με χρήση Κατανεμημένων και Ενσωματωμένων Μηχανισμών Ασφάλειας» (Τ2ΕΔΚ-02836), με Επιστημονικώς Υπέυθυνο στις ερευνητικές δραστηριότητές του για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων τον Επ. Καθηγητή Βασίλειο Τενέντε. Στο Πρόγραμμα Άρτεμις, μαζί με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων συμμετέχουν και το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και δύο εταιρίες: η iTrack (https://www.itrack.gr) που δραστηριοποιείται στον τομέα της ανάπτυξης συστημάτων για την ιχνηλάτησης στην εφοδιαστική αλυσίδα και η «Φλωρίδης Α.Ε.Β.Ε.Κ.», η οποία διαθέτει στόλο οχημάτων και αποθήκες για την συντήρηση και διανομή προϊόντων κρύας εφοδιαστικής αλυσίδας, ενώ στο πελατολόγιό της ανήκουν εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον ελλαδικό χώρο, όπως η Olympic Catering, τα Carrefur, η ΑΒ Βασιλόπουλος, το Makro, το Metro κ.α. Στο έργο απασχολούνται δύο υποψήφιοι διδάκτορες στο Εργαστήριο VCAS τους Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Στόχος του έργου είναι να μελετηθεί, να αξιολογηθεί και να εξεταστεί η προοπτική βελτίωσης της αξιοπιστίας και της ασφάλειας πραγματικών συστημάτων και εφαρμογών στην εφοδιαστική αλυσίδα μέσω κατανεμημένων και ενσωματωμένων τεχνολογιών ιχνηλάτησης. Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εθνικούς πόρους με 996.650 € μέσω του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) (κωδικός έργου:Τ2ΕΔΚ-02836)» στο πλαίσιο της Δράσης ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ.

 

Παλαιότερα Προγράμματα στα οποία έχουν συμμετάσχει Μέλη του Εργαστηρίου

  1. VIOLIN (source: NSF and ESF)
  2. UniServer (source: ESF)
  3. PRiME: Power-efficient, Reliable, Many-core Embedded systems (source: EPSRC)
  4. RHEA: Resilient Hardware for Energy-efficient Applications (source: EPSRC)
    Dr Tenentes is a member of the RHEA team that has collaborated on resilient hardware for energy-efficient applications, which has been funded by EPSRC as the Resilient-Project.
    The Resilient-Project outcomes have already been cited by a numerous prestigious publications in IEEE Conferences & Transactions, and the prestigious IEEE Spectrum Magazine.Our research was validated using chips provided by ARM Ltd, which was one of our industrial patterns.
  5. REIN – Thallis (source: NSF and ESF)
  6. Heraclitus II (source: NSF and ESF)
  7. Pythagoras (source: NSF and ESF)